Leer jezelf kennen

Breng jezelf in kaart via depersoonlijkheidsspiegel

Doe de test

De grote sprong

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor vele jongeren een bron van spanningen, een zoeken naar nieuwe horizonten, een aftasten naar volwassen worden. Het is dan ook een complexe evolutie waardoor kinderen tussen 10 en 12 jaar onzeker zijn, zichzelf niet echt kennen en zeker niet bewust zijn van al hun competenties en de wijze waarop ze in de samenleving staan!

Laat je kind de test doen

Help je kind Ă©n jezelf als ouder met deze overgang van basis naar middelbaar en maak de persoonlijkheidsspiegel:

Meld je kind aan en registreer hem/haar voor de persoonlijkheidsspiegel

 • De kosten voor de test zijn € 25,-. Hiervoor krijg:
  1. - Voor 1 persoon toegang tot de test
  2. - Je Persoonlijkheidsspiegel thuis gestuurd in een mooi boekje.
  3. - Toegang voor 1 persoon voor het bijhouden van je Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) (3jaar).

Via ons veilige betaalsysteem kan je de betaling uitvoeren met Bankcontact/Mister Cash, Visa en Mastercard. Je ontvangt per mail een link op het opgegeven mailadres van zodra de betaling is ontvangen waarna de je test kan starten.

 • Geef je kind uitleg over waarom hij/zij deze test gaat doen en spreek af om nadien samen het rapport door te nemen.
 •  
 • Doe de test: tweemaal 150 vraagjes en ongeveer een uurtje van je tijd. Je kind kan op ieder moment de test onderbreken. De vragen worden bij het herbeginnen willekeurig door mekaar geschud. We raden aan de test in 1 of maximaal 2x af te werken. Doe dit in een rustige omgeving, zonder televisie of telefoons. Afhankelijk van de wensen van je kind blijf je in de buurt of niet.
 •  
 • Je ontvangt De Persoonlijkheidsspiegel per post binnen de 7 werkdagen na het vervolledigen van de test. We raden aan om dit rapport samen door te nemen en te bespreken.

Why DN-I?

Als leraar zat ik 37 jaar elke week in klassenraden mee te discussièˆren over hoe kinderen zich verhielden tot mede-leerlingen en hoe ze verschillend waren t.o.v. verschillende leraars, hoe ze zich gedroegen, hoe ze evolueerden, welke richting ze het best zouden studeren enz... Na 3 jaar aftoetsen vanaf hun 10de-11de levensjaar en bijsturen hadden we dan eindelijk een beetje inzicht in de persoonlijkheid van een kind... Dan waren de meeste jongeren al 15 jaar en kwam de puberteit nog storen in deze over de jaren heen door verschillende klastitularissen bijgehouden info...

Uiteindelijk moest dan ook nog elk dossier op de juiste wijze doorgegeven worden en werden de ervaringen met de leerling door iedere leraar op een persoonlijke maar steeds andere wijze neergeschreven. Voor de ouders was de problematiek nog moeilijker...elk kind is thuis dikwijls weer helemaal anders dan op school of op straat...elke ouder denkt over hun zoon of dochter vanuit een liefdevol perspectief en dikwijls plaatsen ze hun wensen in de toekomstdromen van hun kind. Deze steeds terugkomende confrontatie met het zoeken naar de persoonlijkheid en de mogelijkheden van een leerling gaf steeds weer onnodige spanning en discussie...het moet toch mogelijk zijn om voor dat de stap naar de middelbare school zal worden gezet,er van elk kind op een of andere wijze een persoonlijkheidsspiegel kan gegenereerd worden?

Met de evolutie van het internet en de uitbreiding van de computer-aanwezigheid bij de gezinnen ontstond er een ideale situatie om elk kind in een rustige sfeer, zonder druk en spontaan over zichzelf te laten reageren... Na 21 maanden opbouwen en testen zijn we zover dat we online een ideale persoonlijkheidsspiegel kunnen afnemen voor alle kinderen tussen de 10 en de 13 jaar oud. Het ontvangen van een verrijkend rapport over zichzelf is voor het kind, voor de ouders en voor de pedagogisch verantwoordelijken een inzichtelijke overwinning, een handvat voor verdere ontwikkeling, een preventie voor latere problemen. Vooral het kijken in een zelf gemaakte spiegel waartegen je je leefwereld kan aftoetsen is een ontzettende meerwaarde voor elke jongere die daardoor sneller bewust kan worden van zijn persoonlijkheid en zelfzekerder door het leven kan gaan.

Ludo Clijsters

Why DN-I